Lisa Heesterbeek | “OHZOO – Een helpende hand”

“OHZOO – Een helpende hand”

Verhaal over succes
Succesvol een bedrijf opstarten en leiden, hoe doe je dat nu eigenlijk? Het antwoord op deze vraag is veelomvattend.. Of toch niet? Het allerbelangrijkste is naar mijn mening dat je werkt vanuit je hart. Daarmee bedoel ik dat je onderneemt in een richting die je interesseert en waarin je met plezier werkt. Natuurlijk komen er veel zaken bij kijken, zoals administratieve rompslomp of het bijhouden van social media waar je misschien niet meteen op zit te wachten. Bedenk op zo’n moment: om een reden ben ik begonnen met mijn bedrijf opzetten. Precies, hier ligt mijn hart; dit is wat ik wil.

Doorzettingsvermogen is denk ik de bepalende factor of een onderneming uiteindelijk succesvol wordt of niet. Tegenslagen komt (bijna) iedereen tegen in het ondernemen. Soms verwacht iemand een klant te werven, maar lukt dit toch niet of de teruggaaf van de belastingdienst valt tegen. Wanneer dit gebeurt, kan je bij de pakken neer gaan zitten, maar dit is juist wat je niet moet doen. Doorzetten, actief blijven en recht op je doel af. Tegenslagen zijn nodig om succesvol te worden.

Naar mijn mening ontwikkel je jezelf meer als je af en toe valt, maar vooral weer opstaat. Een goede back up van familie en vrienden is hierbij erg wenselijk. Zij snappen dat het soms even tegen zit maar zullen je altijd steunen in de keuzes die je maakt. Daarnaast geef ik graag als tip mee: werk met potjes. Probeer zo veel mogelijk geld opzij te zetten in de eerste fasen om niet voor onvoorziene kosten te komen staan op een later moment.

Tot slot kom ik uit bij het kernwoord van het ondernemen: netwerken, netwerken en nog eens netwerken. Iedereen moet van het bestaan van jouw bedrijf af weten. Alleen op die manier ontstaat naamsbekendheid. Een website alleen daar red je het niet mee. Mond-op-mond reclame is wat mij betreft nog steeds altijd de beste reclame, en deze goede reclame creëer je door te vertellen over je bedrijf en te laten zien waar je echt voor staat. Mijn bedrijf is succesvol geworden door bovengenoemde aspecten: werken vanuit mijn hart, vallen en opstaan, risico’s indammen en netwerk/connecties ontwikkelen. In mijn werkveld gaat het niet om heel zakelijk overkomen en winst maken. Het gaat erom dat ik kan doen wat ik het allerliefste doe, mensen helpen uit de grond van mijn hart.

Tips voor ondernemers
– Werk vanuit je hart, doe wat bij je past!
– Werk met potjes
– Accepteer dat het niet altijd goed kan gaan en het een kwestie is van vallen en opstaan
– Netwerken, netwerken en nog eens netwerken; overal waar je bent

Wat ik kan betekenen voor de wereld om me heen?
Inmiddels kan ik aardig wat betekenen voor de wereld om mij heen. Van de bodem af aan ben ik begonnen om een bedrijf op te zetten. Van de eerste klant tot de eerste samenwerking met een andere organisatie tot alle regels en wetten rondom het ondernemerschap waarin ik erg veel heb geleerd. Inmiddels ben ik bezig samen met een andere ondernemer om een samenwerkingsverband op te richten om collega ondernemers in de zorgsector te helpen ondernemen. Wij zijn er echt tegenaan gelopen dat we nergens al onze vragen konden stellen wat betreft het ondernemerschap. Daarom willen wij de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan een samenwerkingsverband, waarin alle aspecten van het ondernemerschap en het werkveld aan bod zullen komen.
Daarnaast ben ik een voorbeeld voor jonge ondernemers. Toen ik 21 was begon ik met het opzetten van mijn bedrijf: “OHZOO – Een helpende hand”. Vaak heb ik naar mijn hoofd geslingerd gekregen dat ik zo jong was, onervaren en nog maar een guppie. Om een lang verhaal kort te maken, heb ik het wel geflikt. Inmiddels ben ik eigenaresse van een goedlopend bedrijf en heb ik eerder te veel werk dan te weinig.

Waar sta ik op de lange termijn?
Mijn verwachting is dat “OHZOO – Een helpende hand” alleen nog maar meer gaat groeien. Ik hoop daarbij ook erg dat ik op een volgend woonadres een praktijk aan huis kan hebben om cliënten te kunnen ontvangen. Daarnaast wil ik me met het samenwerkingsverband ook meer gaan richten op ouderbijeenkomsten, voorlichtingen en wil ik het mogelijk maken voor ouders om lotgenotencontact te kunnen hebben. Een van mijn opdrachtgevers “GewoonUNIEK” is mijn grote voorbeeld. Mijn wens is om “OHZOO – Een helpende hand” nog groter te maken en bij te dragen aan de ontwikkeling van vele kinderen en gezinnen. Coaching/Counseling heeft ook nog een plekje op mijn verlanglijstje. Op den duur hoop ik leiding te mogen geven aan personeel binnen mijn bedrijf, maar dit is echt een droom voor de lange termijn.

Heb je vragen aan Lisa?

Contactgegevens
OHZOO – Een helpende hand
Lisa Heesterbeek
Heezerweg 290C
5643 KL Eindhoven
06 550 65 169
lisa@ohzoo.nl
www.ohzoo.nl

Share this Post!

About the Author : Josaphatlugungu


Send a Comment

Your email address will not be published.